Pořizujeme rostlinky do Earthship

Dne: 29.12.2013, #Permakultura

K Vánocům jsem dostala úžasný dárek - Calamondin. Malé mandarinky. Ihned jsem začala zjišťovat, jak se o rostlinku starat, zda-li je vhodná do domečkového skleníku a co vše přinese. Do skleníku se hodí, takže není problém. Takže doma vítáme první rostlinku koupenou/věnovanou do skleníku. I'm so excited! Rostlinka má již teď jednu oranžovou mandarinku, dvě pomalu dozrávají a dalších pár plodů je teprve zelených. Hnojivo na citrus je koupeno a péče o mandarinky může začít. Snad se mi ji během krátké chvilky podaří dostat do stavu, jaký mohu vidět na obrázcích jiných pěstitelů. Zatím přikládám obrázek nynějšího stavu rostlinky. Jak je hezky vysoká! :–)

Nové rostlinky
Mandarinky

Další novou rostlinkou, která se u nás usadila a je specielně pěstovaná do skleníku je Ananas! Koupili jsme zdravě vypadající ananas, která měl vnitřní růžici neponičenou, odkroutili jsme růžici, omyli a dali na den dva do vody. Nyní je ananasová růžice zasazená v zemině a napatě čekám, až zakoření. Good luck, kořínky!

Nové rostlinky
Ananas

Ještě jsem chtěla napsat něco o Aloe Vera, kterou jsem dostala o prázdninách (opět - skvělý dárek, děkuji). Nejdříve rostla krásně, měla malý výhonek, který jsem nešťastně přesadila moc brzy a dlouho se nechytal. Nyní má výhonek druhý nový lístek a roste. Velké Aloe se chvíli nedařilo, protože byla dočasně umístěna v průvanu, ale po přesunu se vzpamatovala a nyní se pyšní několika dalšími výhonky, které daleko přesahují první přesazený výhonek a čekají na svůj vlastní květináč. Pokud se Aloe takto bude množit i ve skleníku, možná i více, protože bude mít lepší podmínky, budu si moci založit Aloe farmu :–)). Takže Aloe se také určitě těší na své vysněné místo v Earthship.

Nové rostlinky
Aloe Vera

Závěrem tedy chci říci, že se nemusíte bát pěstovat si exotické věci doma. Dalšími rostlinkami, které si chci připravit jsou Citronová tráva, Banánovník, Papaya.